donderdag 19 februari 2009

Appelflappen

Afgelopen dinsdag maakten we appelflappen in de klas. Heel simpel, maar ook heel lekker! Op vraag van enkele kinderen, hierbij het recept.

Ingrediënten (voor 2 appelflappen)
- 2 vierkante lapjes bladerdeeg
- 1/2 appel
- 1 koffielepel suiker
- kaneel
- rozijnen
- beetje suiker om te bestrooien

Dit moet je doen:
1. leg de lapjes bladerdeeg uit, zodat ze kunnen ontdooien
2. schil de appel en snijd hem in kleine blokjes
3. doe de blokjes appel in een kommetje en schep er suiker, kaneel en rozijnen door
4. schep wat van het appelmengsel op elk lapje bladerdeeg
5. vouw de bladerdeeglapjes dubbel zodat je driehoeken krijgt
6. duw de randjes goed toe
7. maak de bovenkant een beetje vochtig en strooi er wat suiker overheen
8. bak de appelflappen ongeveer een half uur in een voorverwarmde oven op 180°C

Eet smakelijk!

Natuurlijk kun je zoveel of zo weinig kaneel en rozijnen in de je appelflap doen als je zelf wilt. En misschien lust je ook wel een perzikkenflap? Of een perenflap? Of .....

1 opmerking:

Anoniem zei

De appelflappen maken was leuk om te doen en ze waren heel lekker!!!