vrijdag 5 februari 2016

Foto's van voorbije activiteiten...

We gaan even terug naar het bezoekje van de vrijwilligers van het Rode Kruis. We kregen toen een beetje een historisch overzicht + uitleg over wat het Rode Kruis zoal allemaal doet, op welke evenementen ze helpen enzovoort. Ze leerden ons hoe we een verband konden leggen en  hoe we een gewonde moesten vervoeren op een draagberrie. Wij deden dit met een bekertje water. Om af te sluiten toonde 1 van de vrijwilligers hoe je met zoutdeeg en kleurstof een nepwonde kunt maken. Echt indrukwekkend.
In één van de ateliers na de krokusvakantie gaan we zelf nepwondes maken op algemeen verzoek. Het is intussen alweer even geleden, natuurlijk , maar we hebben ook altijd zoveel op ons programma J















In de week voor de kerstvakantie hebben we bezoek gekregen van een 10-tal anderstalige volwassenen uit Brussel. Zij krijgen les van Virginie, mama van Noor uit leefgroep 1 en van Pepijn (zat vorig schooljaar bij ons, is nu naar het middelbaar).  De studenten wouden graag kennis maken met Vlamingen en er activiteiten doen. Omdat hun kennis van het Nederlands  nog vrij gering is, leek het Virginie leuk om met onze klas kennis te maken. We zaten gezellig met z’n allen in de ronde en we stelden ons om beurt voor. Nadien speelden we  enkele spelletjes in de grote zaal en hebben we buiten samen gevoetbald. De mensen waren zo blij om vriendelijk behandeld te worden door ons, zij hadden duidelijk niet zo’n goeie ervaringen op dit vlak.  We werden uitgenodigd om ook een keer hun school te bezoeken in Brussel en dan zouden zij voor ons activiteiten organiseren. De kinderen waren dolenthousiast, maar we hebben nog geen concrete afspraken gemaakt.





Geen opmerkingen: